Konkurs „Najlepszy Smak Regionu 2024” - wyniki
25.09.2024 r.
W ramach festiwalu „Karpaty na widelcu” odbył się Konkurs „Najlepszy Smak Regionu 2024”. Wzięli w nim udział producenci żywności, przetworów i napojów z Podkarpacia, którzy zaprezentowali swoje kulinarne perełki. Na konkurs zgłoszono 57 produktów, najwięcej, bo aż 12 w kategorii „miody”.
Kapituła Konkursowa, pod czujnym okiem Ambasadora Festiwalu Roberta Makłowicza wyłoniła najlepsze smaki regionu w następujących kategoriach:
- produkty mleczne
- produkty mięsne
- produkty rybołówstwa
- przetwory z owoców i warzyw
- wyroby piekarnicze i cukiernicze
- oleje i tłuszcze
- miody
- napoje
- inne
Prezentacja produktów odbyła się 21 września w Hotelu Ambasadorskim w Rzeszowie.
PROTOKÓŁ/wyniki