Konkurs na Najlepszy Smak Regionu 2025 rozstrzygnięty!
25.09.2025 r.
W ramach festiwalu „Karpaty na widelcu” odbył się Konkurs „Najlepszy Smak Regionu 2025”. Wzięli w nim udział producenci żywności, przetworów i napojów z Podkarpacia, którzy zaprezentowali swoje kulinarne perełki.
Kapituła Konkursowa, pod czujnym okiem Ambasadora Festiwalu Roberta Makłowicza wyłoniłą najlepsze smaki regionu w następujących kategoriach:
- produkty mleczne
- produkty mięsne
- produkty rybołówstwa
- przetwory z owoców i warzyw
- wyroby piekarnicze i cukiernicze
- oleje i tłuszcze
- miody
- napoje, w tym napoje alkoholowe: (nalewki, wina, miody pitne, piwa, cydry)
- inne
Prezentacja produktów odbyła się 20 września w Zespole Szkół Gospodarczych w Rzeszowie
Wyniki i protokół z posiedzenia kapituły konkursowej: PROTOKÓŁ




